Reduceri pana la -60%

Amely Shoes de peste 30 de ani pe piata din Romania.

Ce pantofi eleganti să purtați cu diferite costume la nunta sau revelion.

Ce pantofi eleganti să purtați cu diferite costume la nunta sau revelion.

Amely SRL |

Descoperiți pantofii ideali pentru evenimente.

Pantofii eleganti sunt unul dintre cele mai importante accesorii pentru ziua nunții tale, fie că ești mireasă sau mire. Miresele au la dispoziție o multitudine de siluete și modele din care să aleagă, dar asta nu înseamnă că mirii nu au de ales pentru pantofii eleganti. Încălțămintea bărbătească variază de la oxfords și derbies la mocasini și curele de călugăr, și poate satisface o gamă largă de formalități ale evenimentului, reguli vestimentare și preferințe personale. Nu trebuie să vă mai limitați la un pantof obișnuit din piele întoarsă; puteți selecta ceva ce poate fi purtat chiar și după nuntă.

Găsirea unei perechi care să bifeze toate criteriile de mai sus este esențială.

Pantofii eleganti nu sunt toți creați la fel

Smokingul este de obicei ansamblul ales pentru evenimentele cu cravată albă sau neagră, cu un pantof din piele întoarsă de înaltă strălucire sau, în rare ocazii, un pantof tradițional de operă pentru a se asorta. Cu toate acestea, deoarece smochingurile sunt necesare doar pentru nunțile ultraformale, costumele sunt și mai populare și sunt potrivite pentru evenimente care variază de la o gală sofisticată în grădină la o petrecere sumbră, cu lumină slabă, în lojă. Pantofii de gală vor fi, fără îndoială, necesari pentru a vă completa ansamblul.

Există 18 tipuri diferite de pantofi eleganti pentru fiecare mire și cavaler de onoare.

Cumpărarea unei perechi de pantofi pe care s-ar putea să o porți doar o singură dată nu este întotdeauna ideea ideală, mai ales dacă vei cheltui multi bani în aceasta achiziție. Scopul final este de a alege ceva care va arăta grozav în ziua nunții și va fi potrivit pentru o varietate de ocazii și întâlniri importante în viitor.

Pantofi elengati Oxford

Cel mai bun pentru: Toată lumea, inclusiv mirele și cavalerii săi de onoare, precum și invitații la nuntă.

În ceea ce privește formele ideale de pantofi pentru o varietate de situații sociale în care sunt indicate costumele, Oxfordul elegant și aerodinamic este de neegalat în ceea ce privește siluetele de pantofi adecvate pentru o multitudine de scene sociale în care se sugerează costumele. La propriu, pantoful din piele este potrivit pentru birou, pentru seri de întâlnire și pentru nunți. Modelul are un toc jos, gleznă expusă și un sistem de șireturi închise, în care fața cu gauri (pentru sireturi) este cusută sub cartier, cartierele interioare și exterioare sunt cusute sub vampă, iar limba este cusută separat sub vampă.

Poți găsi pantofi Oxford în mai multe variante, dar cele mai comune sunt: cu vârf simplu, cu vârf cu șapcă și cu tăietură întreagă. Oxfordul simplu (curat, cu un minim de detalii) și Oxfordul întreg (realizat dintr-o singură bucată întreagă de piele) sunt cele mai formale, urmate de cel cu vârful de la cap, care are o bucată suplimentară de piele cusută peste vârf pentru a semăna cu un capac. Cu cât pantoful evidențiază mai puține detalii și ornamente, cu atât este mai formal. Așadar, un profil curat în negru este extrem de formal.

O tendință pe care am văzut-o, mai ales după apariția COVID, este că bărbații se orientează cu adevărat către modele simple si confortabile. Cea mai mare parte a invitatilor petrecerilor de nuntă optează pentru clasici simpli în acest moment.

Pantofi elengati Derby

Cel mai bun pentru: Invitații la nunți.

De asemenea, un pantof elegant cu șiret, derby-ul diferă de oxford prin sistemul său de șiret deschis. Sferturile sunt cusute deasupra tălpii (la oxford, ele sunt cusute dedesubt). În termeni simpli, construcția cu șireturi deschise oferă un aspect și o senzație de mișcare ceva mai relaxată și mai mobilă. În timp ce puteți merge absolut cu o pereche de pantofi derby din piele neagră sau maro solidă pentru o înfățișare mai curată și mai lustruită, puteți opta, de asemenea, pentru o pereche de pantofi derby din piele de căprioară sau din piele mai deschisă pentru o nuntă mai casual.

Derby-urile sunt, de obicei, un pic mai casual. Dacă ești invitată la o nuntă și nu este un cod vestimentar de cravată neagră sau super formal, atunci pantofii derby ar putea fi o opțiune - în special pentru un eveniment de genul pantalon și haină sport. Dar dacă este o ocazie cu costum complet, atunci cu siguranță aș alege un oxford - cu excepția cazului în care este o nuntă pe plajă sau un cadru mai relaxat.

Pantofi elengati Brogue

Cel mai bun pentru: Mirii sau cavalerii de onoare care vor să-și îmbrace picioarele cu un aer festiv.

Spre deosebire de oxford și derby, un brogue nu este cu adevărat un tip propriu de pantof, ci mai degrabă un ornament care prezintă un design zimțat, aproape în formă de dinți de fierăstrău, pe marginile bucăților de piele care alcătuiesc partea superioară a pantofului. La începutul secolului al XIX-lea, fermierii își perforau sau găuriseră pantofii pentru a permite drenajul în timp ce lucrau pe câmpurile umede și noroioase cu mușchi de turbă.

Deși a fost un început mult mai funcțional pentru detaliul brogue, acesta a devenit de atunci o modalitate de a se distra puțin cu pantofii de gală. Așadar, în mod normal, vom vedea broguing-ul făcut sub forma unui medalion pe vârf, care, din nou, este un fel de design decorativ - și apoi un brogue complet are acel "rozat" care se extinde de la vârf până la călcâi, un brogue pe jumătate este unul care are doar acel detaliu pe vârf, iar restul pantofului este curat. În mod tradițional, am văzut că bărbații se orientează spre broguing dacă este un pantof de culoare mai deschisă, așa că, dacă primești ceva în nuc foarte cald sau castaniu sau bronz britanic. Acea culoare face o treabă mai bună pentru a scoate în evidență acest detaliu.

Revenind la ideea că, cu cât este mai mare înfrumusețarea, cu atât este mai puțin formal pantoful. Apoi, puteți vedea unde un mire sau cavaler de onoare ar putea dori să se adreseze partenerului lor pentru a verifica pulsul și pentru aprobarea finală. În schimb, în calitate de invitat, un brogue poate fi scos foarte bine atunci când nu este dominat de prea multe alte componente ostentative sau cu model. Lăsați pantofii să vorbească, cu un costum standard, o cravată simplă și o cămașă solidă. Apoi, pantofii pot străluci cu adevărat.

Pantofi eleganti cu catarame

Cel mai bun pentru: Invitații la nuntă care doresc să adauge o nouă pereche de pantofi la garderoba lor. Cu toate acestea, nu ar trebui să se repete prea des!

Pantoful cu catarame este un look unic și la modă, demn de repertoriul oricărui domn care poartă costum. Nu este la fel de formal ca oxfordul sau derby-ul, dar este totuși un look distinctiv și la modă, demn de repertoriul oricărui domn care poartă costum. Originile acestui stil, ca și ale brogue-ului, pot fi urmărite până în Evul Mediu. Călugării din Europa obișnuiau să opereze în sandale cu două curele, dar când au văzut cât de incompatibile erau pantofii pentru a naviga pe cărări periculoase cu degetele de la picioare expuse, au conceput imediat un remediu într-un pantof acoperit, care să le protejeze picioarele și să le poată forja chiar și pe cele mai dificile terenuri. Sandala a evoluat într-un pantof cu catarame cu vârful închis, care apare asemănător și astăzi. Acesta nu are un mecanism de șiret; în schimb, este ținut laolaltă de o catarama largă din piele care traversează pantoful și este fixată cu una sau două catarame pe lateral.

Catarama simplă sau dublă este ceva care atrage atentia. Așadar, dacă vă cumpărați un pantof cu catarame și îl purtați la o nuntă, veți fi ținut minte ca fiind persoana care a purtat pantoful cu catarame - oamenii își vor aminti de acest stil și siluetă unică. Un pantof cu catarame este bună dacă ai o mulțime de pantofi și vrei ceva nou sau diferit pe care să îl adaugi la rotația ta. Nu vrei ca acesta să devină pantoful tău vestimentar preferat, pentru că va fi reamintit și, înainte de a-ți da seama, oamenii te vor întreba: "De ce porți mereu acelas lucru?".

Pantofi elengati stil Mocasin

Cel mai potrivit pentru: Toată lumea poate purta un mocasin, dacă evenimentul are o ambianță casual în general. Dar dacă evenimentul este extra formal, ceva precum un mocasin de catifea poate îmbunătăți look-ul mirelui (făcându-l să iasă în evidență printre restul petrecerii de nuntă). Un mocasin de catifea poate înlocui un pantof din piele lăcuită atunci când este vorba de o nuntă cu cravată neagră;

După ce ai oxfords, derbies și cataramele, poți adăuga o pereche de mocasini în garderoba ta ca opțiune de tranziție între formal și casual. Cel mai frecvent, mocasinii sunt un tip de pantofi alunecoși care seamănă cu mocasinii, dar nu au un sistem de șiret încorporat. Aceștia vin într-o varietate de stiluri, inclusiv penny loafer, tassel loafer și horse bit loafer, atât din piele, cât și din piele de căprioară. Simplitatea și ușurința unui mocasin, combinate cu un pic de pregătire și farmec, este ceea ce îl face atât de atrăgător.

O altă tendință pe care am văzut-o revenind după COVID este că bărbații caută ceva mai mult în sensul de zi cu zi, care să fie ușor de pus și de dat jos, așa că mocasinii cu șiretlicuri sunt în plină ascensiune și se află la intersecția dintre modă și funcționalitate. Un mocasin cu ciucure din piele îți va oferi, în mod tradițional, cel mai formal aspect. De acolo, poți opta pentru un mocasin de tip penny loafer în stil nord-est, dar care poate arăta mult mai casual, mai ales când ajungi la un fel de mocasin cu vârful cusut manual.

Aș spune că ar putea fi prea casual pentru o nuntă, cu excepția cazului în care, bineînțeles, este vorba de o nuntă în grădină sau pe plajă. Mocasinii cu muștiuc de cal au multe asemănări de construcție cu profilul mocasinului penny cusut manual, dar cu detaliul metalic lucios al muștiucului de cal deasupra, devenit iconic de către designeri italieni precum Gucci, se citește un pic mai elegant și, inevitabil, emană o anumită "strălucire".

În plus, cu mocasini, puteți merge fără șosete cu un pantalon adaptat, fără ruptură. Deși poate reda ca fiind mai casual, purtarea fără șosete este amuzantă și jucăușă, și poate moderniza ceea ce altfel ar putea fi o estetică grețoasă sau prea conservatoare.

Ghete elegante

Cel mai bun pentru: Invitații la nuntă care doresc să poarte la nuntă ceva diferit de pantofii eleganti standard. Alternativ, un mire cu un simț ascuțit al stilului.

Ghete sunt o opțiune bună atunci când vremea este rece, dar nu au același farmec formal ca restul opțiunilor tale de pantofi eleganti. Ghetele Chelsea sunt ghete de gleznă strânse, cu panouri laterale flexibile, care au fost făcute populare de legendele rock clasice precum The Beatles și The Rolling Stones în anii 1960 și 1970, în epoca mod. Au un aspect foarte elegant și profesional în piele (care poate funcționa pentru anumite tipuri de nunți) și o tinuta confortabilă și relaxată mai ales daca este confectionat din piele de vitel (care se potrivește pentru birou sau pentru o ieșire în oraș).

Ghetele Chukka, pe de altă parte, există de aproape un secol și sunt definite de o formă înaltă până la gleznă, cu fețe din piele de căprioară sau piele de vițel moale și talpă din cauciuc de culoare mai deschisă. Sunt cu siguranță la modă, dar nu sunt la fel de potrivite pentru o nuntă, unde a face o declarație nu este la fel de important pentru cavalerii de onoare sau pentru invitați ca și pentru miri. Dacă este făcută corect, cu atenție la o croială bună, că anumite ghete pot părea "foarte elegante", mai ales în timpul lunilor mai reci, din septembrie până în februarie.

Adidasi

Cel mai bun pentru: Mirii sau cavalerii de onoare care vor să se arunce cu capul înainte în stilizarea pantofilor (și au deja binecuvântarea miresei).

Un adidas nu necesită prea multe explicații, deoarece este un look cu care suntem cu toții familiarizați. Pantoful sport clasic, pe de altă parte, a dobândit o transformare cu adevărat nouă și studențească în ultimii ani, oferind ținutelor de afaceri și din industria creativă un pas înainte. Pentru a îmbina adidașii cu un look personalizat, începeți cu un costum slim-fit cu croială ascuțită. Pantalonii trebuie să fie suficient de lungi pentru a cădea chiar deasupra pantofului, iar totul trebuie să fie simplu, de la culorile costumului și ale pantofilor până la accesoriile de susținere. Pentru început, este un stil îndrăzneț, așa că este probabil potrivit doar pentru petrecerea miresei, dacă nu chiar doar pentru mire.

În calitate de invitat, o parte din îmbrăcămintea pentru o nuntă înseamnă să îți arăți gradul de respect și admirație pentru cuplu - dacă încerci să o simplifici prea mult, dai impresia că iei evenimentul mult mai puțin în serios. Dacă faci parte din petrecerea miresei și mirele a cerut adidași, vei dori să favorizezi o talpă de adidași cu profil redus, care să nu fie prea greoaie, și o parte superioară care să fie de o singură culoare; amestecul de texturi sau materiale va distrage prea mult atenția aici, scrie el. Mirii interesați de adidași pentru petrecerea lor ar trebui să se uite la mărci care le permit să selecteze culorile tălpii. O talpă albă va ieși în evidență și va fi în centrul atenției în timp ce petrecerea este sus la altar, așa că, dacă o puteți înlocui cu o opțiune neagră sau albastru marin, se va integra mult mai bine.

Ce culoare de pantofi ar trebui să porți cu costumul tău?

Deși nu există reguli stricte pentru asortarea pantofilor cu costumul, în afară de cea evidentă poartă pantofi mai închisi la culoare decât pantalonii, acestea sunt perechile de culori care, au cel mai mult sens și vor fi fotografiate impecabil de fiecare dată.

De asemenea, aveți permisiunea de a lega ceva mai mult roșu în cravată sau în accesoriile de deasupra taliei, pentru echilibru, dacă purtați un pantof maro-roșcat (care adaugă o căldură bogată ținutei în ansamblu). Poți folosi o curea, o brățară de ceas sau chiar niște butoni de manșetă din piatră maro pentru a obține acest aspect.

  • Costume negre - Cu acestea trebuie purtați doar pantofi negri.
  • Costume albastre (albastru marin, albastru franțuzesc etc.) - Pantofii de culoarea nucului, castaniu sau cafeniu se potrivesc bine cu această culoare.
  • Costume cenusii - Pantofii maro închis merg cel mai bine cu această culoare.
  • Costume gri - Costumele gri arată foarte bine cu pantofi de culoare mai deschisă.

Ultimele gânduri

Vrei să te asiguri că jocul de încălțăminte este la punct pentru ziua nunții tale? Dacă bugetul dvs. permite acest lucru, faceți cadou pantofii anumitor membri ai petrecerii dvs. Magazinele precum Amely pot să organizeze probe private, unde puteți alege un pantof care vă place pentru toată lumea, plasați comanda și vă puteți simți bine știind că estetica grupului dvs. este coerentă pe toată linia.

Cu cât poți controla mai mult rezultatul - alegând tu însuți pantofii și oferindu-i membrilor petrecerii tale pentru a-i purta în ziua nunții - cu atât lucrurile vor arăta mai coerente. Așa că, da, s-ar putea ca mireasa să ceară un anturaj cu nasturi (sau cu șireturi!), dar dacă poți lua doi iepuri dintr-o lovitură alegând ceva perfect și oferindu-le prietenilor și familiei tale ceva ce pot purta în ziua nunții și în fiecare zi de acum înainte, atunci vei avea o nunte de ne uitat!

Lasa u comentariu

Comenturile trebuie aprobate inainte de postare.